Contact

Ontvang onze digitale nieuwsbrief

En blijf automatisch op de hoogte van al het nieuws in marketingland.

Menu
Contact
Auto evolutie - familiebedrijven

Marketing voor familiebedrijven

Waarom XY Marketing Solutions graag samenwerkt met familiebedrijven

XYMS en familiebedrijven: een perfecte match

We hebben ontdekt dat het samenwerken met familiebedrijven aan strategische (digitale) marketing goed bij XY Marketing Solutions past. Onze filosofie en werkwijze matchen goed met het karakter van veel familiebedrijven en we hebben vaak een sterke culture-fit. En dat is geen toeval.

Focus op de lange termijn

Een familiebedrijf heeft doorgaans een sterke focus op de langere termijn. Kunnen overleven in goede en slechte tijden is belangrijk en daar hoort een gezonde bedrijfsstrategie bij. Winst maken is natuurlijk belangrijk; het hoort bij een volwassen bedrijf. Maar het besef dat kortetermijnsucces niet altijd gezond hoeft te zijn voor een duurzame bedrijfsvoering, is een belangrijk inzicht dat wij vaak bij familiebedrijven terugzien. Dit zorgt ervoor dat familiebedrijven per definitie strategische denkers zijn. Net als wij.

Veranderen is overleven

Omdat familiebedrijven van generatie op generatie worden overgedragen en als doel hebben om ‘lang te bestaan’, zijn ‘veranderen’, ‘verbeteren’ en ‘optimaliseren’ regelmatig terugkerende thema’s. Met onze kennis van moderne marketing- en businessmodellen en onze focus op digitalisering voelen we ons als een vis in het water rondom deze thema’s. We ervaren keer op keer weer dat een ijzersterk antwoord op de opkomende digitale economie letterlijk van levensbelang is voor veel familiebedrijven. XY Marketing Solutions is daarom een ideale partner voor familiebedrijven ter ondersteuning en begeleiding van essentiële strategiewijzigingen.

Van marketingstrategie tot uitvoering

Het door ons ontwikkelde MarketingAlgoritme is een vaste werkwijze die familiebedrijven een leidraad geeft om succesvolle en toekomstgerichte marketingactiviteiten te ontplooien. We starten met het bepalen van de juiste strategie en het formuleren van realistische marketingdoelstellingen, richten data- en meetinstrumenten in, analyseren en interpreteren alle verzamelde gegevens en bouwen zo strategische data-gedreven marketingcampagnes die naadloos aansluiten op de door het familiebedrijf gestelde doelen.

Samen bouwen voor de volgende generatie

Het bedrijf sterker overdragen aan de volgende generatie is een diepgekoesterde wens binnen familiebedrijven. Daarom zijn loyaliteit, integriteit en kwaliteit van belang. Het gaat erom dat we samen doelen stellen, samen successen vieren en ook samen van fouten leren. Deze manier van werken hanteren we ook bij XY Marketing Solutions. We dragen met elkaar de verantwoordelijkheid om XYMS te laten groeien tot een organisatie die overgedragen kan worden aan de volgende generatie. Dat kan alleen maar door onze partners goed van dienst te zijn en hen én onszelf continue helpen in te spelen op veranderingen in omgeving.

Snel resultaat nodig?

Familiebedrijven weten als geen ander dat resultaten meestal niet van de ene op de andere dag komen en een lange adem nodig is om een succesvol bedrijf te bouwen. Toch hoeft het bedenken en uitvoeren van een succesvolle marketingstrategie geen maanden te duren. Voor snel resultaat heeft XY Marketing Solutions de MarketingMarathon ontwikkeld. Dit is een intensieve week waarin het volledige proces van strategie tot en met uitvoering binnen één week wordt doorlopen. Deze werkwijze past vaak goed bij familiebedrijven, omdat de leiding van het bedrijf zelf uitstekend in staat is de positie van het bedrijf in de markt te schetsen en toekomstwensen te formuleren, maar het tegelijkertijd lastig is om marketing ‘er bij’ te doen. Een aantal dagen 100% focus op marketing kan dan uitkomst bieden om toch die hoognodige strategische beslissingen te nemen om marktontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden.

Lees hier meer over de MarketingMarathon

Wij helpen graag

Vooruitgang
Strategie & Uitvoering
Toekomstbestendig

Wij helpen familiebedrijven met:

  • inzicht in kansen en bedreigingen van de digitale economie
  • verbeteringen in het salesproces met behulp van data en software
  • strategische keuzes op basis van interne en extern analyse
  • marketingondersteuning van strategie tot uitvoering
Dat wil ik ook!